top of page

אינקובטורים - אינקובטור למעבדה

כל מה שצריך לדעת על – אינקובטורים

האינקובטור הוא ממש לא רק מכשיר המשמש לקליטת פגים בבתי החולים, אלא מכשיר יעיל בו עושים שימוש במגוון רחב של תחומים וייעודים. במאמר הבא הכנו לכם את כל מה שאתם צריכים לדעת על אינקובטורים – איך הם עובדים, מהם הסוגים השונים, למה הם משמשים, ואיפה אפשר למצוא אינקובטור לרכישה. כל הפרטים ועוד, בשורות הבאות.

היסטוריה של אינקובציה

האינקובטור הוא מכשיר די פשוט, אך גאוני. הוא הומצא במהלך המאה ה-19 ושימש תחילה בעיקר כמדגרה לביצי עופות נדירים. בשנת 1888 נרשם השימוש הראשון באינקובטור בבית החולים, כאשר פגה במשקל של 1.1 ק"ג הוכנסה למכשיר שתפקידו היה לדמות את רחם אמה. בימים ההם הטכנולוגיה עדיין הייתה פרימיטיבית ואינקובטורים חוממו בעזרת מים רותחים, מה שהקשה מאוד על היכולת לשלוט בטמפרטורת המכשיר. כיום, האינקובטורים הפכו לנפוצים ופופולאריים במיוחד ובזכות טכנולוגיה מתקדמת הם מסוגלים לענות בצורה אפקטיבית על מגוון רחב של צרכים ושימושים רבים, בעיקר בבתי חולים ובמעבדות מחקר.

איך זה עובד?

כאמור, מאחורי האינקובטורים עומד עקרון פעולה דיי פשוט, מטרתם המרכזית היא להביא ולשמור על תנאים אופטימאליים לגדילה של חיידקים, פטריות, נגפים או תינוקות במקרה של פגים. הם עושים זאת על ידי שמירה על טמפרטורה שהוגדרה מראש, הזרמת חמצן, שמירה על תנאי לחות ועוד. בעבר האינקובטורים היו מוגבלים מבחינת יכולת השליטה שהם סיפקו, אך כיום בזכות שילוב של טכנולוגיה חדשנית, ניתן לשלוט בצורה מדויקת במיוחד על התנאים השוררים בתוך המכשיר. ישנם שלושה שימושים עיקריים לאינקובטור:

 

- רפואי – השימוש המוכר של האינקובטור הוא בבתי החולים, להם אינקובטור מיוחד המדמה את רחם האם ומאפשר לתינוק בנולד בטרם עת להמשיך ולהתפתח.

- מדגרות – האינקובטורים יכולים לסייע גם בדימוי התנאים הנדרשים לבקיעה של ביצי ציפורים, לכן נעשה בהם שימוש נרחב ב-"דגירה" על ביצים של ציפוים נדירות.

- מדעי – השימוש השני הוא של אינקובטורים המשמשים במעבדות לצורכי מחקר ופיתוח. בתחומים אלה האינקובטורים מסייעים לשמור על תנאים אופטימליים לגידול של חיידקים, פטריות, נבגים וכולי.

 

במאמר זה נעסוק בעיקר בסוג האינקובטורים השלישי, אותם גם תוכלו למצוא זמינים לרכישה באתר שלנו.

אינקובטור למעבדה

אינקובטור למעבדה – הסוגים השונים

סוגת האינקובטורים למעבדה היא הגדולה והמגוונת ביותר, כאשר ישנם סוגים רבים של מכשירים המיועדים לספק מענה לצרכים שונים במקורם במעבדה:

 

- אינקובטורים לטמפרטורה קבועה – מטרתם היא לשמור על טמפרטורה קבוע בתוך המכשיר, הם עושים זאת בצורה מדויקת במיוחד ויעילים למקרים בהם יש צורך לשמור על טמפרטורה אחידה למשך זמן.

- אינקובטור לטמפרטורה נמוכה – במחקרים רבים יש צורך באינקובציה בטמפרטורה נמוכה. מכשירים אלה פועלים בטווח של 4 מעלות ועד לכ-60 מעלות צלסיוס. הם מצטיינים בדיוק גבוה ונחשבים לאמינים במיוחד.

- אינקובטור CO2 – מכשיר עם בקרת CO2 למקרים בהם נדרשת סביבה נטולת חמצן. אלו מכשירים המתאימים בין היתר לגידול של תאים, חיידרים, תאים אנארוביים, רקמות וכולי.

- אינקובטורים מטלטלים – מכשירים המציעים אפשרות של טלטול נוזל במהירות גבוהה ועם אופציה לתנועה סיבובית או קווית ובחירה של קוטר הטלטול.

- מיני אינקובטורים  אילו מכשירים בעלי נפח ומידות קטנים, הם מאופיינים באותן יכולות שיש למכשירים הגדולים, אך מתאימים למעבדות בעלות חלל מוגבל.

כפי שניתן לראות, ישנם סוגים רבים של אינקובטורים, עליכם להבין מה הם הצרכים שלכם ומהן דרישות המחקר ועל פי זאת לרכוש את האינקובטור המתאים ביותר עבורכם.

 

Yarden-biotec – האינקובטורים שלנו

החברה שלנו מתמחה בייבוא ושיווק של מכשירים וציוד היקפי למעבדות בתחומי הביולוגיה, הרפואה, הכימיה וההנדסה. כבר מעל 30 שנה שאנו משרתים את הציבור הישראלי היקר ונשמח לצרף גם אתכם לקהל הלקוחות המרוצים שלנו. כל הידע והניסיון שרכשנו במשך השנים, רתמנו על מנת להביא לכם מגוון רחב של אינקובטורים איכותיים מבית היוצר של החברות המובילות בשוק. בכל שלב תוכלו ליצור עמנו קשר ואנו נשמח לייעץ, לסייע, ולספק מענה מקיף לכל צורך -חייגו: 02-6511102.

bottom of page